WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE ZA ROK 2013…

zebranie14W dniu 1 marca 2014 roku o godzinie 18.00 obyło się coroczne Walne zebranie sprawozdawcze. Nasze zebranie zaszczycili swoja obecnościa następujacy goście: gen. Roman Kaźmierczak, Adam Ostrowicki(prezes Zarzadu Powiatowego OSP),   Stanisław Ziegert (prezes Gminny OSP), Paweł Urban (preses OSP Bysław), pani Wioletta Fierek (radna Gminy Lubiewo), pani Zofia Chmara (sołtys Bysławka) oraz delegacja z OSP Trutnowo na czele z prezesem  Szymonem Kolasa.

W czasie zebrania tradycyjnie odbyły się czytania sprawozdań, dyskusja oraz przedstawienie planów na przyszły rok. W planach na ten rok zaplanowano przebudowę bramy wjazdowej, pozyskanie agregatu wysokociśnieniowego oraz szkolenia z zakresu specjalistycznego druhów. Absolutorium otrzymał zarzad na czele z prezesem  Tadeuszem Juraszewskim.

Na tym zebraniu obyła się jeszcze jedna drobna uroczystość, a mianowicie nastapiło symboliczne przekazanie kluczy do naszego „starego Forda” prezesowi OSP Trutnowo.

Mogło to przekazanie nastapić, ponieważ nasza jednostka w wyniku starań wielu ludzi (BARDZO IM DZIĘKUJEMY !!!) pozyskała nowy wóz bojowy (ford Transit z zabudowa kontenerowa) oraz inny sprzęt ratowniczy niezbędny do działań ratowniczych.